www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2020

Резултати от Стажантска програма 2020 / Ц. У.

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма на „Селект Асет Мениджмънт“ разбрах от сайта на Дружеството.

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Избрах стажантската програма на „Селект Асет Мениджмънт“, защото имам интерес в областта на инвестициите и финансовия анализ и имах нужда да видя как се случват нещата в практически план.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

По време на програмата се запознах с принципите и методите за оценка на активи. Имах възможността да приложа наученото, като оцених и анализирах една българска и една чуждестранна публична компания. В допълнение на това, се запознах със законовата и нормативна уредба за дейността на управляващите дружества и договорните фондове в България. Следях състоянието на финансовите пазари по света и изготвях седмични пазарни коментари.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Хареса ми цялостната организация на стажантската програма. Радвам се, че имах възможността да приложа научената теория от университета в практиката и да науча много нови неща в областта на финансите.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Най-голямо впечатление ми направи професионализмът и приятелското отношение от страна на колегите от „Селект Асет Мениджмънт“, които отговаряха на всички мои въпроси и ме въведоха в работния процес.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно, независимо дали ще се занимавате с финанси?

По време на стажа придобих знания, които биха могли да ми бъдат полезни в управлението на личните финанси.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Финансовите компании като Управляващите дружества са изключително подходящо място за студенти, които искат да се развиват в областта на финансите. Бих посъветвал колегите си да взимат участие в такъв тип стажантски програми, защото това е начинът да открият правилната област за своето развитие и да усъвършенстват своите професионални компетенции.