www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2019

Резултати от Стажантска програма 2019 / Б. Б.

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

За стажа разбрах от обявата в Jobs.bg.

Въпрос  2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Най-вече заради практическата насоченост, обвързаността на стажа със специалността, която изучавам в университета и възможността да се докосна за месец до реалната работна среда.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Освен теоретичната част, стажът е изключително практически насочен. Аз лично научих доста повече за дейността на управляващите дружества като цяло, започнах да обръщам повече внимание на събитията в глобален мащаб, които оказват влияние при вземането на решения, започнах да работя със счетоводни документи и разбрах принципа на моделите за оценяване на компании.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Отново - практическата насоченост, която определено липсва в университета, динамичната програма и приятелското отношение.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Това как работата може да те провокира да четеш все повече, да се развиваш и да гледаш комплексно на нещата.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно, независимо дали ще се занимавате с финанси?

Смятам, че всичко, за което е ставало въпрос по време на стажа, ще ми бъде полезно - както теорията, така и поставените задачи. За мен това включваше и излизане от зоната ми на комфорт, навлизане в една сравнително нова сфера и тематика на доста бързи обороти, което неимоверно ме обогати като човек, а и се оказа доста интересно и определено е нещо, с което бих се занимавала занапред.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Бих казала, че подобен стаж би бил много полезен за човек, който има интереси в сферата и е много добра отправна точка за бъдещо развитие.