www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2022

Резултати от Стажантска програма 2022 / Л.М.

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

Отговор: За дружеството и за възможността за стаж там разбрах от един от клиентите ми на работата, която практикувам като персонален треньор, ставайки на въпрос за това, че искам да се занимавам с финанси и по-точно инвестиции.

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Отговор: Избрах програмата, защото имам доверие на моя клиент, а също и заради желанието ми от доста време да започна работа в сферата на финансите и по-конкретно инвестициите.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Отговор: Основно с изготвянето на фундаментален анализ на две компании, което включваше извеждане на финансови резултати, оценка на базата на пазарни множители, компании аналози и модел на дисконтираните дивиденти. Също така всяка седмица имах задача да правя анализ на различни фондови пазари и какво се е случвало на тях през седмиците.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Отговор: Това, че успях да науча основни и по-конкретни неща за това как да анализирам и оценявам дадена компания.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Отговор: Най-много ми хареса това, че имайки въпроси и то не малко по време на задачите, които ми бяха възложени получавах конкретни и ясни отговори за това как трябва да справя с тях, което не се случва на много места. Това ми показа, че, когато се трудя и проявявам интерес, по-добрите от мен го оценяват и са готови да ми помогнат да науча и разбера даденото нещо.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно, независимо дали ще се занимавате с финанси?

Отговор: Смятам, че научих наистина полезни неща, които биха ми послужили както в професионален план, тъй като ще се занимавам в тази сфера, така и в личностен, извършвайки анализ за собствени инвестиции.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Отговор: Със сигурност бих препоръчал стажа на Селект асет мениджмънт на мои колеги, които искат да се занимават с инвестиции и анализ на компании, защото би им било наистина от полза.