www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2015

Резултати от Стажантска програма 2015 / Н. Б.

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма на "Селект Асет Мениджмънт" ЕАД 2015 г. научих от интернет страницата на дружеството.

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на "Селект Асет Мениджмънт" ЕАД?

Избрах "Селект Асет Мениджмънт" ЕАД, защото предлагаше обучение и практика във финансовия анализ, а именно това е посоката, в която мисля да се развивам. За съжаление много малко са подобните дружества в България, които предлагат и развиват инициатива като тази.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Запознах се с дейността на управляващите дружества и договорните фондове в България. Под ръководството на портфолио мениджъра и риск мениджъра, разработихме анализ на една компания, като крайната цел беше всеки да анализира и оцени по още една компания самостоятелно.

Въпрос 4: Какво най-много Ви хареса от програмата?

Хареса ми най-вече това, че мениджърите бяха много ентусиазирани да ни предадат своите знания и умения и бяха отворени за всякакви въпроси. Получиха се много интересни и полезни дискусии.

 

Въпрос 5: Кое Ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Хареса ми цялостната оргазнизация на стажа. Впечатли ме това, че дружеството е изградило успешен екип от млади специалисти, с които успяхме да приложим теорията на практика в реална среда.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Да, определено! В Бълария финансовата грамотност като цяло е на много ниско ниво, особено при младите хора. Независимо в каква сфера се развива човек, управлението на пари е много полезно качество.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Определено бих препоръчал стаж от този тип и по-конкретно в Управляващо дружество. Работата е изключително динамична и интересна. Препоръчвам на всеки, който има интерес в областта на капиталовите пазари и корпоративните финанси да се възползва.