www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2016

Резултати от Стажантска програма 2016 /

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма разбрах от сайта на jobs.bg

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Защото предоставяше възможността да видя на практика как се случват нещата, за които само четем в учебниците и слушаме в университета.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Под ръководството на портфолио мениджъра разглеждахме различни теми всяка седмица - как се развива фондовата индустрия в България, следяхме какво се случва на БФБ и на чуждестранен пазар, също така и най-вече оценявахме публични компании. Показаха ни се различни методи за оценка и получихме насока за това как и къде да търсим информацията, която ни е нужна.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Хареса ми да видя как теорията се превръща в практика и определенията от учебниците „оживяват“. Беше динамично и определено много ползотворно. Почваш да виждаш нещата под един по-различен ъгъл, задаваш си повече въпроси. Виждаш, че финансите са навсякъде около теб, постоянно. И разбираш, че най-голямото богатство е информацията. Колкото по-качествена и по-бързо е достигнала до теб, толкова повече ползи можеш да реализираш от нея.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Огромната разлика между теорията и реалността. Също така осъзнах, че това което знам е една мъничка частица и има още много, което да се види и научи във финансовата сфера. Която е безкрайна, разбира се, никога не знаеш всичко. Това е област, в която ежедневно се учиш и обогатяваш.  

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Видях какво е да обичаш работата си и да вършиш всичко с хъс и мотивация. Нещо, което определено е много важно за мен. И колко е важно преди всичко, управлението на личните средства.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Ако искат да видят практическата страна на финансите, интересуват се от инвестиции, финансови анализи, какво се случва на борсовите пазари и не само, бих ги посъветвала да не се колебаят. Един стаж освен, че ти дава знания и насоки, те кара да се чувстваш по-уверен в самия себе си. Също така, когато екипът, в който се намираш е мотивиран, ти също се мотивираш.