www.ccbank.bg

Резултати от Студентски практики 2016/2017

Резултати от Студентски практики 2016/2017 / Р. М.

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

Видях програмата в сайта на МОН за Студентски практики.

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Избрах точно този стаж, защото дейността на дружеството ми се стори най-интересна в сравнение със останалите компании. Освен това прецених, че ще имам най-много полза точно от тази програма и няма да извършвам канцеларска работа.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

По време на стажа изготвях пазарни коментари, изчислявах пазарни коефициенти, модели за оценка. Направих финансови анализи на две компании и изготвих оценки за тях.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Най-много ми хареса, че използвах теоретични знания, които трябваше да бъдат приложени на реални компании. За малка част от тях имах познания от университета, но те бяха съвсем оскъдни, неразбираеми и неприложими.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Най-голямо впечатление ми направи фактът, че в България има индустрия на управленските дружества и те управляват голямо количество активи.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно, независимо дали ще се занимавате с финанси?

От финансова гледна точка, кръгозорът ми се разшири доста и вече имам много голяма представа от пазари и ценни книжа. От нефинансова – научих, че нещата може да са много по-различни от начина по който изглеждат.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Определено бих ги посъветвала да се пробват. От една страна, защото биха научили всичко, което би могла да им даде една финансова институция. От друга, защото ще навлязат в света на договорните фондове и управленските дружества.