www.ccbank.bg

Резултати от Студентски практики 2016/2017

Резултати от Студентски практики 2016/2017 / А. М.

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

Научих от проекта на МОН "Студентски практики".

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Реших, че ще бъде от полза за мен да разбера, как действат Управляващите дружества в България и ще придобия знания и умения в финансовия анализ на практика.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Запознахме се с дейността на дружеството. Разгледахме как функционират финансовите пазари и как да се сдобиваме с необходимата ни информация. Разгледахме различни модели за оценка на компании и направихме анализ на две предприятия.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Хареса ми, че придобих знания и умения, които нямаше да науча без помощта на ментора. Запознахме се с модели, които остават на страна от нас в университета.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Професионалното отношение от страна на колегите във фирмата.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно, независимо дали ще се занимавате с финанси?

Разбира се, необходимо е човек да знае, как да си набавя дадена информация и мисля, че това е едно от многото неща, на които ме научи тази програма. Научих се да не се предавам пред възникнали премеждия и да бъда упорит.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване? 

Със сигурност ще им бъде от полза и ще научат интересни и любопитни факти за финансовия сектор, както в България, така и по света. Бих им казал да не се колебаят, а да действат.