www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2012

Резултати от Стажантска програма 2012 /

Въпрос 1: Откъде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма, организирана от САМ,  научих на „Ден на кариерата в УНСС”.

Въпрос  2: Защо избрахте стажантската програма на САМ (Селект Асет Мениджмънт)?

Останах с много добри впечатления от първия ми досег със „Селект Асет Мениджмънт” в УНСС. Заинтригуваха ме усилията, които дружеството бе положило за  участието си на форума. Личеше си, че знаят с каква цел са там. Аз се интересувам от управлението на активи и капиталови пазари като цяло, затова изборът ми не беше труден, въпреки другите възможности, които имах.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

По време на програмата се запознах с дейността на Управляващите дружества и договорните фондове и приложението на моделите за оценка на компании.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Стажантската програма за мен започна непосредствено след семестриалното завършване на бакалавърската ми степен. Радвам, че имах възможност да видя на практика всичко онова, за  което бях учил в продължение на 4 години.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Приятно ме изненада отзивчивостта, топлото отношение и професионализмът на специалистите от „Селект Асет Мениджмънт”. Това направи стажантската програма едновременно полезно и приятно преживяване.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Прекараното време в САМ онагледи за мен афоризмът, че успехът е низ от стъпки и преодоляване на препятствия. Човек трябва  да е постоянен в целите, които си поставя и да влага необходимите усилия за постигането им. Това е урок, който е важен и съществен за мен не само в сферата на финансите, а и в живота като въобще.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най-подходящи за стажуване?

Завършил съм бакалавърска степен по специалност „Финанси“. В тази връзка, в САМ имах възможност лично да се уверя каква голяма част от наученото се използва в този бизнес. Смятам, че Управляващите дружества са изключително подходящо място за студенти, завършващи финансови специалности и ги препоръчвам горещо на своите колеги.