www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2012

Резултати от Стажантска програма 2012 /

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма научих от форум кариери в УНСС.

Въпрос  2: Защо избрахте стажантската програма на САМ (Селект Асет Мениджмънт)?

Прецених , че стажантска програма от такова естество и в подобно дружество ще бъде нещо ново и интересно за мен и ще ми даде по-ясна представа за възможностите и насоките, в които мога да се развивам в бъдеще.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

По време на програмата научих много за дейността на Селект Асет Мениджмънт, с управляваните от него фондове, приложих на практика натрупани теоретични знания и придобих много нови. В ежедневните занимания на стажа се включваха такива свързани с изчисляване на нетната стойност на активите на фондовете, оценка на предприятия, следене на състоянието на финансовите пазари и др.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Това, което най-много ми хареса и впечатли е, че имах възможност да работя в екип от млади хора, изключителни специалисти, които не се свенят да споделят знанията си и възможността да се докосна до реалността виждайки как на практика се случват неща, за които имах единствено теоретична представа.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Може би най-впечатляващо за мен, в предвид опита със стажантските програми, в които бях участвала е ангажираността и вниманието, което се дава на стажантите.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Определено и убедено мога да кажа, че научих много нови и полезни неща. Знанията придобити за това кратко време на стажантската програма се равняват на едногодишните познания получени в университета.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Бих ги посъветвала да не се страхуват, да опитват нови неща, за да разберат дали това е тяхната сфера за развитие и определено ще бъдат на различно мнение след един подобен стаж. Освен това тези финансови компании се интересуват изключително от мнението на младите хора и стажантската програма е полезна не само за стажуващите, но и за самите дружества. Ето защо, ако искате да покажете възможностите и способностите си, това би бил идеалният стаж за вас.