www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2013

Резултати от Стажантска програма 2013 / Р. Р.

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма разбрах от Ден на кариерата в УНСС. 

Въпрос  2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Избрах стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт, защото по време на интервюто видях пред себе си професионалисти, които са едва една година по - възрастни от мен, но придобили изключително богат опит за този период. Прецених, че това е стаж, по време на който ще получа възможност да приложа на практика знанията си, натрупани в университета и да ги надградя.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата? 

Бях в група с двама колеги от университета ми. Целта на стажа беше оценка на компании. Всеки от нас имаше по две тренировъчни предприятия и една компания, която да анализира самостоятелно. Презентирахме крайния резултат пред изпълнителните директори на Управляващото дружество.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Хареса ми цялостната организация на стажа. Работният ден започваше с презентация, след която имахме поставена практическа задача. Екипът винаги беше отворен към въпросите ни. Работих с реални данни и видях сухата теория на практика. 

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма? 

Идеята на Селект АМ да сподели своя опит със студенти финансисти. 

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Да, определено. Програмата предлага възможност за придобиване на умения за създаване на един диверсифициран портфейл, в който да се инвестират паричните средства. Независимо в каква сфера ще се развие човек, изкуството да управлява парите си е необходимо качество.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Да не се колебаят, а да се възползват от възможността!