www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2013

Резултати от Стажантска програма 2013 / Н. Й.

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

За стажантската програма на компанията научих по време на Дните на кариерата в УНСС, 2012 г.

Въпрос 2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Кандидатствах за стажантската програма привлечен от предлаганата позиция, доброто име на компанията и възможността да черпя от опита на професионалисти в сферата, в която смятам да се развивам.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

По време на програмата, с помощта на ментори, получихме нагледен пример за реалните условия на работа в едно управляващо дружество. Запознахме се с различните модели за оценка на компании. Изучавахме техните финансови отчети, предмет на дейност и изготвихме финансови анализи в края на стажа. 

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

Стажантската програма надскочи моите очаквания. Определено интензивността й, а също така желанието и готовността на екипа да отговаря изчерпателно на въпросите ни, да споделя казуси от практиката си и искрения им стремеж да надградят знанията, които имаме от университета.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Накара ме да осъзная голямото значение на това да разполагам с качествена финансова информация от достоверни източници. Насърчи ме да развивам уменията си за нейното търсене, събиране, анализ и различните начини за представянето й, както й начинът, по който да я използвам най-рационално и правилно.

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Разбрах какво означава да си част от екип от млади и мотивирани специалисти, които спомагат за твоето професионално и личностно израстване. 

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най-подходящи за стажуване?

Включването в подобни образователни инициативи ви дава идеалната възможност да направите своя избор коя сфера на финансите би била най-подходяща за вас. Разбира се, всичко е строго индивидуално и е тясно свързано с вашите знания, умения и опит, но това, което мога ви посъветвам е да си дадете необходимото време за да откриете областта, в която имате сериозен интерес, надхвърлящ простото любопитство. Ако вече сте я открили, то това е програмата за вас.