www.ccbank.bg

Резултати от Стажантска програма 2013

Резултати от Стажантска програма 2013 / С. Л.

Въпрос 1: От къде разбрахте за стажантската програма?

Разглеждах бюлетин с месечните представяния на избрани български ДФ, след което се позаинтересувах и попаднах на уебсайта на Select Asset Management. От там респективно разбрах и за стажантската програма

Въпрос  2: Защо избрахте стажантската програма на Селект Асет Мениджмънт?

Уча в Англия и познанията ми за българската индустрия са слаби и затова се ориентирах и към компанията, чиито фонд беше с най-добро представяне, който в случая беше Селект Регионал.

Въпрос 3: С какво се занимавахте по време на програмата?

Главната ни задача като стажанти бе да използваме знанията научени в университета и тези предадени от екипа на Select Asset Management за да анализираме определени публични компании и тяхната справедливата стойност. Също така имахме малки седмични проекти, които бяха свързани с кратки анализи на българската ДФ индустрия; българския пазар и предварително избран чужд пазар.

Въпрос 4: Какво най-много ви хареса от програмата?

-Възможността да бъда част, дори и за малко, от екипа на един от българските лидери в ДФ индустрията; ентусиазма и професионализма на екипа. Също така водихме много на брой интересни дискусии, от които научих много. Може би най много ми хареса факта, че не „разнасяхме“ папки и не си губихме времето, а обраното, постоянно бяхме ангажирани с някаква задача.

Въпрос 5: Кое ви направи най-голямо впечатление в стажантската програма?

Нещата от учебниците са само върха на айсберга, стажантската програма ми помогна да вникна малко по-навътре в материята и да си отговоря на голямо количество въпроси

Въпрос 6: Научихте ли нещо, което ще Ви бъде полезно независимо дали ще се занимавате с финанси?

Каквото и да прави, човек винаги трябва да дава 100% от себе си и да работи с пълен ентусиазъм. Така работеше екипът на Select Asset Management, така се опитах да работя и аз.

Въпрос 7: Какво бихте казали на Вашите колеги, които се колебаят дали финансовите компании като Управляващите дружества са най- подходящи за стажуване?

Ако се интересувате от тази индустрия няма какво да губите. Първо, научавате много практически знанията, които до голяма степен осмислят сухата теория в университета. Второ, ставате много по-желан кадър и може да започнете много по-лесно кариерата си от Ваш колега, който е учил в същия университет, същата специалност и има по-добри оценки, но който за жалост не е стажувал. Трето, може да откриете, че точно този аспект на финансите не Ви влече и да се преориентирате.