www.ccbank.bg

Архив

Архив /

 

Студент от СУ спечели приза в КД Студентски награди

 

 
Младежи от 10 университета в цяла България се включиха в инициативата.
 
Георги Ангелов е победителят в конкурса “КД Студентски награди”. Той учи “Икономика” в Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. На официалната церемония по награждаването вчера Георги  получи от изпълнителния директор на „КД Инвестмънтс” Янко Николов чек за 750 лв. и покана за стаж в организацията.

След изключително оспорвана борба на второ и трето място се класираха Любомир Стефанов и Лили Маринова. Любомир също е възпитаник на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а Лиляна Маринова учи “Международни икономически отношения” в УНСС. Наградите за двамата подгласници на победителя са съответно 500 лв. за второ място и 250 за трето място.

Общо 33 студенти от 10 университета от цяла България се включиха в инициативата “КД Студентски награди”. Младежите трябваше да предоставят презентации на български и на английски език на тема “Взаимните фондове – точното място за вашите пари”. Най-активно в конкурса се включиха възпитаниците на УНСС и на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, които бяха половината от участниците. От градовете извън София първенството се падна на Благоевград, чиито студенти проявиха най-голям хъс и ентусиазъм към конкурса.

“Много съм впечатлен от представянето на студентите. Въпреки че умишлено не бяхме дефинирали правила за подготвяне на презентациите, те са включили почти всичко, което очаквахме да видим”, коментира Янко Николов. Той обмисля възможността да даде шанс за изява в областта на взаимните фондове не само на премираните, но и на част от другите кандидати. 

Презентациите на победителите бяха оценени от почетно жури, в което участваха представители на някои от най-авторитетните икономически медии в България. Негов председател е водещият на “Деня започва” по БНТ Асен Григоров. В състава на журито влизат още журналисти от вестниците “Капитал”, “Дневник”, “Банкер”, “Кеш”, “Пари” и специализираният финансов сайт Investor.bg.